logo

facebook icon small youtube logo small logo instagram

Yukon - Canada

Bare navnet Yukon gir en følelse av store uberørte områder. 

Vi har her tilgang til jakt på flere viltarter i et enormt område helt ved grensen til Alaska. Det ligger ca 30 mil nordvest for Whitehorse. Området har vært i den samme familiens eie i over ett hundre år. Og de har drevet sammenhengende med jakt og fiske. De første turene med jaktgjester var i 1902 og de var på 60 dagers varighet. Den nåværende eieren har hatt området siden 1989.

Dyrene som kan jaktes her er i hovedsak Yukon Alaska elg, grizzly bjørn og Dall Sheep.  Hest, båt, firehjulstrekkere og fly blir benyttet til forflytning i terrenget.

Det finnes tre komfortable hovedcamper i området, det finnes videre en rekke spike camper ute i det enorme området.

Elgene i dette området er veldig store og det har blitt skutt dyr på over 71 tommer. Men 55 - 65 tommer er det normale. Det benyttes normalt bushfly fra Whitehorse og ut til området. Deretter er det det båt og hester som er transportmidlet. Det er fri avskytning av ulv, coyote og svartbjørn under elgjakta.

Grizzly bjørn jaktes oftes om høsten sent i elgjakta då de vandrer mye etter mat for vinteren. Grizzly bjørnen har normalt en størrelse på 7,5 fot, men det er skutt dyr på over 8 fot.

Dall Sheep i dette området har en størrelse på 35 - 37 tommer, men noen har vært opp mot 42 tommer. Nutsotin Mountains benyttes mye på denne jakten. Hester benyttes mye i dalene på denne jakten høyt til fjells.

Det er en jeger som har vært der på elgjakt som har skrevet en meget fyldig referat fra sin jakt, det sendes ut på forespørsel.

 

2 8 9 16

Katalog

La drømmene slippe til...
Last ned vår nyeste katalog her

Lik oss

Info

Safari Max A/S
Erling N. Skogheim
Stasjonsvegen 3G
2340 Løten

Telephone: 
+47 926 51 377

E-mail: post@safarimax.no

Nyhetsbrev

Reisegaranti

rgf logo sortBraVO Norge

 

 

 

sciPakkereisenemda